Printer Friendly Version Poseta PPPV i MO R. Srbije A. Vučića i PPV za evropske integracije S. Grubješić SR Nemačkoj @ 14 March 2013 02:17 PM

PPPV i MO A. Vučić i PPV za evropske integracije S. Grubješić boravili su od 19. do 23. februara 2013. godine u zvaničnoj poseti SR Nemačkoj.  Potpredsednici Vlade R. Srbije A. Vučić i S. Grubješić posetili su Berlin povodom učešća na konferenciji "Balkan u budučnosti Evrope: uloga Srbije", koju su zajednički organizovali Fondacija Robert Boš i Beogradski fond za političku izuzetnost. Na konferenciji su, između ostalih, učestvovali i M. Delević, predsednik Odbora za evropske integracije NS RS, M. Pajević, direktor Kancelarije za pridruživanje EU, i M. Đurić, spoljnopolitički savetnik PR T. Nikolića.

Tokom boravka u Berlinu, PPPV i MO A. Vučić je razgovarao sa MO SRN T. de Mezijerom i savetnikom kancelarke A. Merkel, K. Hojzgenom. Takođe, potpredsednike Vlade R. Srbije primio je i MIP SR Nemačke Gido Vestervele.

Potpredsednici Vlade R. Srbije su tokom posete nastupili i u EU Odboru Bundestaga, gde su predstavili dosadašnje rezultate na planu EU integracije Srbije, i odgovarali na pitanja poslanika. 

Na marginama konferencije, PPPV i MO A. Vučić imao sastanke sa PPV i MIP R. Crne Gore I. Lukšićem i PPV R. Hrvatske N. Mimicom.