Printer Friendly Version Посета ПППВ и МО Р. Србије А. Вучића и ППВ за европске интеграције С. Грубјешић СР Немачкој @ 19 March 2013 11:59 AM

ПППВ и МО А. Вучић и ППВ за европске интеграције С. Грубјешић боравили су од 19. до 23. фебруара 2013. године у званичној посети СР Немачкој.  Потпредседници Владе Р. Србије А. Вучић и С. Грубјешић посетили су Берлин поводом учешћа на конференцији "Балкан у будучности Европе: улога Србије", коју су заједнички организовали Фондација Роберт Бош и Београдски фонд за политичку изузетност. На конференцији су, између осталих, учествовали и М. Делевић, председник Одбора за европске интеграције НС РС, М. Пајевић, директор Канцеларије за придруживање ЕУ, и М. Ђурић, спољнополитички саветник ПР Т. Николића.
Током боравка у Берлину, ПППВ и МО А. Вучић је разговарао са МО СРН Т. де Мезијером и саветником канцеларке А. Меркел, К. Хојзгеном. Такође, потпредседнике Владе Р. Србије примио је и МИП СР Немачке Гидо Вестервеле.
Потпредседници Владе Р. Србије су током посете наступили и у ЕУ Одбору Бундестага, где су представили досадашње резултате на плану ЕУ интеграције Србије, и одговарали на питања посланика.
На маргинама конференције, ПППВ и МО А. Вучић имао састанке са ППВ и МИП Р. Црне Горе И. Лукшићем и ППВ Р. Хрватске Н. Мимицом.