Printer Friendly Version Humanitarni koncert "Od sveg srca" 26.05.2014. u Ruskom domu @ 28 May 2014 10:30 AM

Ambasada R. Srbije u Berlinu je u saradnji sa Renatom Leković, direktorkom baletske škole, organizovala humanitarni koncert pod nazivom "Od sveg srca", čiji je prihod od prodatih ulaznica namenjen žtrvama poplava u Srbiji. Koncert, kojem je prisustvovalo oko 270 posetilaca, upriličen je u Ruskom domu, 26. maja. Tom prilikom je prikupljena suma od 5.470,00 evra, koja je uplaćena pa namenski račun Ambasade namenjen žrtvama poplava i sanaciji štete.


Umetnički deo programa, koji su činile tačke klasične, duhovne, tradicionalne i moderne muzike i baleta, koncipirala je R. Leković. Ruski dom je izašao u susret molbi Ambasade i, kao vid podrške hurnanitarnoj akciji, besplatno ustupio salu za koncert.


Prisutnima su se pozdravnim govorom obratili M. Stipić, drugi sekretar Ambasade R. Srbije u Berlinu, i zamenik direktora Ruskog doma A. Anisimov. Tokom dvoipočasovnog koncerta nastupili su umetnici iz Srbije, koji žive i rade u Berlinu - mecosopran Katarina Bradić (Nemačka opera), sopran Marija Mitić, Sara Meštrović (solistkinja Državnog baleta u Berlinu), pijanista Uroš Ugarković, violinistkinje Miljana Vujović, Ksenija Zečević, Marija Mike i drugi. Tokom večeri su nastupili i horovi SPC iz Berlina, učenici baletske škole "Renate Leković", folklorni ansambl "Srpsko-nemačke zajednice", pijanisti i violinisti iz Bugarske, Rusije i Rumunije.


Koncertu je prisustvovala i zamenica direktora Crvenog krsta Nemačke, Schenk zu Schweinsberg, koja je ukazala da ta organizacija prikuplja novčanu pomoć za žrtve poplava na Balkanu.