Printer Friendly Version Konferencija ministara spoljnih poslova Jugoistočne Evrope u organizaciji Aspen instituta @ 10 November 2014 01:18 PM

 

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić učestvovao je na Konferenciji ministara spoljnih poslova Jugoistočne Evrope u organizaciji Aspen instituta, koja je 5. novembra 2014. godine  realizovana u Berlinu.

Tokom Konferencije održane su panel diskusije ministara spoljnih poslova regiona na teme "Zapadni Balkan na putu evropskih integracija: održivi napredak i reforme" i "Bosna i Hercegovina - revitalizacija evropskog procesa" na kojima je prvi potpredsednik Vlade i ministar Dačić, pored ministara spoljnih poslova regiona, bio jedan od govornika. Konferencija se sastojala i od ekonomske panel diskusije o unapredjenju regionalne saradnje i razvoju infrastrukturnih projekata na Zapadnom Balkanu.

      

Sastanku iza zatvorenih vrata na temu proširenja Evropske unije, reformskog procesa u zemljama Zapadnog Balkana i regionalne saradnje pored ministara spoljnih poslova regiona prisustvovale su i predstavnici Vlada SR Nemačke, Italije, Velike Britanije, SAD-a, poslanici nemačkog Bundestaga i predstavnici institucija Evropske unije. Prvi potpredsednik Vlade i ministar Dačić je na marginama Konferencije održao i bilateralni sastanak sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Filipom Hamondom tokom kojeg je razgovarano o unapredjenju i daljem produbljivanje saradnje dve zemlje.

 

        
Konferencija je zavrsena radnom večerom koju je za minister spoljnih poslova regiona priredio ministar inostranih poslova SR Nemačke Frank-Valter Štajnmajer.