Printer Friendly Version Конференција министара спољних послова Југоисточне Европе у организацији Аспен института @ 10 November 2014 01:41 PM

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић учествовао је на Конференцији министара спољних послова Југоисточне Европе у организацији Аспен института, која је 5. новембра 2014. године реализована у Берлину. Током Конференције одржане су панел дискусије министара спољних послова региона на теме "Западни Балкан на путу европских интеграција: одрживи напредак и реформе" и "Босна и Херцеговина - ревитализација европског процеса" на којима је први потпредседник Владе и министар Дачић био један од говорника. Конференција се састојала и од економске панел дискусије о унапређењу регионалне сарадње и развоју инфраструктурних пројеката на Западном Балкану.

Састанку иза затворених врата на тему проширења Европске уније, реформског процеса у земљама Западног Балкана и регионалне сарадње поред министара спољних послова региона присуствовале су и представници Влада СР Немачке, Италије, Велике Британије, САД-а, посланици немачког Бундестага и представници институција Европске уније. Први потпредседник Владе и министар Дачић је на маргинама Конференције одржао и билатерални састанак са министром спољних послова Велике Британије Филипом Хамондом током којег је разговарано о унапређењу и даљем продубљивању сарадње две земље.

Конференција је завршена радном вечером коју је за министре спољних послова региона приредио министар иностраних послова СР Немачке Франк-Валтер Штајнмајер.