Printer Friendly Version Приступање Републике Србије пројекту "Традуки" @ 19 November 2014 09:17 AM

Министар културе и информисања Иван Тасовац је 4. новембра 2014. године у Министарству спољних послова Немачке потписао Споразум о приступању Републике Србије пројекту „Традуки“.

Присутнима се обратио министар спољних послова Немачке Франк-Валтер Штајнмајер.

 

Након потписивања споразума приређена је једночасовна подијумска дискусија на тему „На који начин мултилатерална културна политика може активно да креира будућност?“, на којој су поред И. Тасовца учествовали А. Златар Волић, министарка културе Хрватске, М. Кумбаро-Фурчи, министарка културе Албаније, принц Штефан фон унд цу Лихтенштајн, амбасадор Лихтенштајна у Берлину, А. Плешу, бивши министар иностраних послова Румуније, М. Шефер, председник Извршног одбора Фондације BMW Herbert Quandt, и А. Мајцнер, заменик директора Генералне дирекције за културу и комуникацију у Министарству иностраних послова Немачке.

 

 

„Традуки“ је основан 2008. године као пројекат приватно-јавног партнерства, са циљем подстицања преводилаштва и књижевне размене. У оквиру програма подстиче се превођење дела савремене књижевности, стручне литературе, књижевности за децу и младе, не само са немачког и на немачки, већ и на језике региона. Пројекат је покренут на иницијативу министарстава иностраних послова Аустрије и Немачке, швајцарске културне фондације Pro Helvetia, KulturKontakt Austria, Гете института и фондације S. Fischer.

 

Више информација о пројекту можете пронаћи на http://traduki.eu/.