Printer Friendly Version Пријем и туристичка промоција "Моја Србија" @ 21 September 2015 03:01 PM

 

4. септембар - Амбасада Рeпублике Србије у Берлину у сарадњи са Туристичком организацијом Србије организовала је пријем и туристичку промоцију „Моја Србија“.

Повод за организовање пријема и туристичке промоције било је учешће репрезентација Србије у групном делу такмичења европског кошаркашког првенства у Берлину, а све у циљу подстицања навијачке подршке дијаспоре. Истовремено, српској дијаспори и њиховим немачким пријатељима представљени су туристички потенцијали Републике Србије. Током презентације емитован је кратки филм „Србија - једно путовање милион утисака“, а познати виолиниста Душко Јовановић изводио је у квартету традиционалну и староградску музику. Гости пријема имали су прилику да дегустирају кулинарске специјалитете карактеристичне за нашу земљу, а презентацију вина српских винарија израђених од аутохтоних сорти грожђа реализовала је компанија „Само вино“.

Поздравну реч одржао је отправник послова ad interim Боро Шупут, а туристичке потенцијале Републике Србије у својим обраћањима представили су Александар Ивковац, економски саветник у Амбасади Републике Србије и Александра Долапчев из Туристичке организације Србије.

Виолиниста Душко Јовановић