Printer Friendly Version Prijem i turistička promocija "Moja Srbija" @ 22 September 2015 01:48 PM

4. septembar - Ambasada Republike Srbije u Berlinu u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije organizovala je prijem i turističku promociju „Moja Srbija“.

Povod za organizovanje prijema i turističke promocije bilo je učešće reprezentacija Srbije u grupnom delu takmičenja evropskog košarkaškog prvenstva u Berlinu, a sve u cilju podsticanja navijačke podrške dijaspore. Istovremeno, srpskoj dijaspori i njihovim nemačkim prijateljima predstavljeni su turistički potencijali Republike Srbije. Tokom prezentacije emitovan je kratki film „Srbija - jedno putovanje milion utisaka“, a poznati violinista Duško Jovanović izvodio je u kvartetu tradicionalnu i starogradsku muziku. Gosti prijema imali su priliku da degustiraju kulinarske specijalitete karakteristične za našu zemlju, a prezentaciju vina srpskih vinarija izrađenih od autohtonih sorti grožđa realizovala je kompanija „Samo vino“.

Pozdravnu reč održao je otpravnik poslova ad interim Boro Šuput, a turističke potencijale Republike Srbije u svojim obraćanjima predstavili su Aleksandar Ivkovac, ekonomski savetnik u Ambasadi Republike Srbije i Aleksandra Dolapčev iz Turističke organizacije Srbije.

Violinista Duško Jovanović