Printer Friendly Version Седма Конференција МИП-ова ЈиЕ у организацији Аспен института @ 24 November 2015 11:25 AM

25. новембар – Први потпредседник Владе Р. Србије и министар спољних послова Ивица Дачић учествовао је 24. новембра 2015. године у Берлину на седмој Конференцији министара иностраних послова Југоисточне Европе у организацији Аспен института.

Министар Ивица Дачић обратио се присутнима као један од панелиста на тему „Евроатлантске интеграције у времену кризе“, током које су министри спољних послова Југоисточне Европе говорили о питањима избегличке и миграционе кризе на Западном Балкану, начинима побољшања регионалне сарадње у контексту „Берлинског процеса“, порукама овогодишњег Пакета проширења Европске комисије, као и о евентуалним последицама које би на простор Западног Балкана могле имати тензије између земаља евроатлантске заједнице и Русије. Конференцију су говорима отворили министар спољних послова СР Немачке Франк Валтер Штајнмајер и министар спољних послова Италије Паоло Ђентилони.

Конференција је била прилика за одржавање састанка иза затворених врата на којем су поред министара спољних послова Југоисточне Европе учешће узели и представници Министарстава спољних послова СР Немачке, Француске, Велике Британије и САД, посланици Бундестага и чланови Службе канцеларке СР Немачке.