Printer Friendly Version Sedma Konferencija MIP-ova JiE u organizaciji Aspen instituta @ 25 November 2015 10:05 AM

25. novembar – Prvi potpredsednik Vlade R. Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić učestvovao je 24. novembra 2015. godine u Berlinu na sedmoj Konferenciji ministara inostranih poslova Jugoistočne Evrope u organizaciji Aspen instituta.

Ministar Ivica Dačić obratio se prisutnima kao jedan od panelista na temu „Evroatlantske integracije u vremenu krize“, tokom koje su ministri spoljnih poslova Jugoistočne Evrope govorili o pitanjima izbegličke i migracione krize na Zapadnom Balkanu, načinima poboljšanja regionalne saradnje u kontekstu „Berlinskog procesa“, porukama ovogodišnjeg Paketa proširenja Evropske komisije, kao i o eventualnim posledicama koje bi na prostor Zapadnog Balkana mogle imati tenzije između zemalja evroatlantske zajednice i Rusije. Konferenciju su govorima otvorili ministar spoljnih poslova SR Nemačke Frank Valter Štajnmajer i ministar spoljnih poslova Italije Paolo Đentiloni.

Konferencija je bila prilika za održavanje sastanka iza zatvorenih vrata na kojem su pored ministara spoljnih poslova Jugoistočne Evrope učešće uzeli i predstavnici Ministarstava spoljnih poslova SR Nemačke, Francuske, Velike Britanije i SAD, poslanici Bundestaga i članovi Službe kancelarke SR Nemačke.