Printer Friendly Version Књижевно вече са Драганом Великићем @ 21 December 2015 12:39 PM


 

15. децембар - Амбасада Р. Србије у Берлину у сарадњи са Представништвом Европске комисије у Берлину и мрежом EUNIC Berlin организовала је у просторијама Амбасаде Аустрије књижевно вече са Драганом Великићем. Дружење са берлинском читалачком публиком приређено је  у оквиру циклуса Europa literarisch, током којег је успостављена пракса представљања писаца из земаља које учествују у раду мреже ЕUNIC.

 

 

Током књижевне вечери Драган Великић је приближио и детаљније појаснио своју књигу  „Бонавиа“, чије издање на немачком језику је објављено 2014. године. Пасаже из романа читао је књижевни критичар Петер Урбан-Хале, док је дискусију са аутором модерирала Кристијане Ланге, заменица директора Literaturwerkstatt-a. Уводне говоре одржале су Биргит Домшајт из Представништва ЕК у Берлину и Катаржина Вјелга Сколимовска, заменица портпарола ЕUNIC.

 

 

Ово је био трећи наступ Србије на Europa literarisch након 2011. и 2013. године, када су се берлинској публици представили Владислав Бајац, односно Горан Петровић.

 

 

Након књижевне вечери организован је пријем који је био прилика да компанија "Само вино" представи одабрана вина винарија из Србије.