Printer Friendly Version Književno veče sa Draganom Velikićem @ 21 December 2015 01:41 PM

15. decembar - Ambasada R. Srbije u Berlinu u saradnji sa Predstavništvom Evropske komisije u Berlinu i mrežom EUNIC Berlin organizovala je u prostorijama Ambasade Austrije književno veče sa Draganom Velikićem. Druženje sa berlinskom čitalačkom publikom priređeno je u okviru ciklusa Europa literarisch, tokom kojeg je uspostavljena praksa predstavljanja pisaca iz zemalja koje učestvuju u radu mreže EUNIC.

 

Tokom književne večeri Dragan Velikić je približio i detaljnije pojasnio svoju knjigu „Bonavia“, čije izdanje na nemačkom jeziku je objavljeno 2014. godine. Pasaže iz romana čitao je književni kritičar Peter Urban-Hale, dok je diskusiju sa autorom moderirala Kristijane Lange, zamenica direktora Literaturwerkstatt-a. Uvodne govore održale su Birgit Domšajt iz Predstavništva EK u Berlinu i Kataržina Vjelga Skolimovska, zamenica portparola EUNIC.

 

Ovo je bio treći nastup Srbije na Europa literarisch nakon 2011. i 2013. godine, kada su se berlinskoj publici predstavili Vladislav Bajac, odnosno Goran Petrović.

 

Nakon književne večeri organizovan je prijem koji je bio prilika da kompanija "Samo vino" predstavi odabrana vina vinarija iz Srbije.