Printer Friendly Version Наступне посете Њ.Е. амбасадора др Душана Црногорчевића у Бундестагу @ 25 May 2016 03:52 PM

(Посланик Торстен Фрај (ЦДУ), Њ.Е. амбасадор др Душан Црногорчевић, посланик Томас Дерфлингер (ЦДУ))

 

Њ.Е. амбасадор др Душан Црногорчевић од преузимања дужности aмбасадора Р. Србије у Берлину реализовао је велики број наступних посете у немачком Бундестагу. Амбасадор Црногорчевић сусрео се са бројним посланицима свих парламентарних странака СР Немачке. Током састанака са члановима Бундестага амбасадор Црногорчевић је разговарао о могућностима за унапређење парламентарне, билатералне и економске сарадње две земље, процесу евроинтеграција и преговорима Р. Србије о чланству у ЕУ, најбољим начинима за превазилажење избегличке кризе, ситуацији и унапређењу сарадње у региону.

 

(Њ.Е. амбасадор др Душан Црногорчевић у пратњи Милоша Стипића, другог секретара у Амбасади Р. Србије у Берлину на састанку са посланицима Детлефом Милером, Доротеом Шлегер и Норбертом Шпинрaтом (СПД))

 

У претходном периоду  реализовани су сусрети са посланицима ЦДУ Гунтером Крихбаумом, председавајућим Одбора за европске послове, Норбертом Ретгеном, председавајућим Одбора за спољне послове, Ханс-Петер Фридихом, замеником шефа посланичке групе ЦДУ/ЦСУ, Торстеном Фрајем, известиоцем за Србију у Одбору за ЕУ, Петером Вајсом, председавајућим парламентарне групе пријатељства Немачка ЈиЕ, Петером Бајером, известиоцем за Србију у радној групи за спољну политику, Јохан Вадефулом и Михаел Брантом.

Амбасадор Црногорчевић састајао се и са посланцима СПД-а Детлефом Милером, известиоцем за Србију у Одбору за ЕУ, Доротеом Шлегер, која је известилац за проширење у Одбору за ЕУ, Акселом Шефером, замеником шефа посланичке групе, Јосипом Јуратовићем, известиоцем за ЈиЕ посланичке групе СПД, Уте Финк-Кремер, чланицом Одбора за спољну политику и Нилс Анен, портпаролом за спољну политику посланичке групе СПД.

Реализовани су сусрети и са посланицима партије ЦСУ Флоријаном Ханом, спољнополитичким портпаролом ЦСУ и Ирис Ебери, чланицом Парламентарне групе пријатељства Немачке и ЈиЕ, као и представницима посланичке групе Зелених Мануелом Зарацином, известиоцем Зелених за Србију у Одбору за европске послове  и Марилуиз Бек, чланицом Одбора за спољне послове. Амбасадро Црногорчевић састао се и са посланицима Левице Александром Нојем, из Одбора за одбрану и Севиме Дагделен, из Одбора за спољне послове Бундестага.