Printer Friendly Version Nastupne posete Nj. E. ambasadora dr Dušana Crnogorčevića u Bunestagu @ 26 May 2016 11:00 AM

(Poslanik Torsten Fraj (CDU), Nj.E. ambasador dr Dušan Crnogorčević, poslanik Tomas Derflinger (CDU))

 

Nj.E. ambasador dr Dušan Crnogorčević od preuzimanja dužnosti ambasadora R. Srbije u Berlinu realizovao je veliki broj nastupnih posete u nemačkom Bundestagu. Ambasador Crnogorčević susreo se sa brojnim poslanicima svih parlamentarnih stranaka SR Nemačke. Tokom sastanaka sa članovima Bundestaga ambasador Crnogorčević je razgovarao o mogućnostima za unapređenje parlamentarne, bilateralne i ekonomske saradnje dve zemlje, procesu evrointegracija i pregovorima R. Srbije o članstvu u EU, najboljim načinima za prevazilaženje izbegličke krize, situaciji i unapređenju saradnje u regionu.

 

(Nj.E. ambasador dr Dušan Crnogorčević u pratnji Miloša Stipića, drugog sekretara u Ambasadi R. Srbije u Berlinu na sastanku sa poslanicima Detlefom Milerom, Doroteom Šleger i Norbertom Špinratom (SPD))

 

U prethodnom periodu realizovani su susreti sa poslanicima CDU Ginterom Krihbaumom, predsedavajućim Odbora za evropske poslove, Norbertom Retgenom, predsedavajućim Odbora za spoljne poslove, Hans-Peter Fridihom, zamenikom šefa poslaničke grupe CDU/CSU, Torstenom Frajem, izvestiocem za Srbiju u Odboru za EU, Peterom Vajsom, predsedavajućim parlamentarne grupe prijateljstva Nemačka JiE, Peterom Bajerom, izvestiocem za Srbiju u radnoj grupi za spoljnu politiku, Johan Vadefulom i Mihael Brantom.

Ambasador Crnogorčević sastajao se i sa poslancima SPD-a Detlefom Milerom, izvestiocem za Srbiju u Odboru za EU, Doroteom Šleger, koja je izvestilac za proširenje u Odboru za EU, Akselom Šeferom, zamenikom šefa poslaničke grupe, Josipom Juratovićem, izvestiocem za JiE poslaničke grupe SPD, Ute Fink-Kremer, članicom Odbora za spoljnu politiku i Nils Anen, portparolom za spoljnu politiku poslaničke grupe SPD.

Realizovani su susreti i sa poslanicima partije CSU Florijanom Hanom, spoljnopolitičkim portparolom CSU i Iris Eberi, članicom Parlamentarne grupe prijateljstva Nemačke i JiE, kao i predstavnicima poslaničke grupe Zelenih Manuelom Zaracinom, izvestiocem Zelenih za Srbiju u Odboru za evropske poslove i Mariluiz Bek, članicom Odbora za spoljne poslove. Ambasadro Crnogorčević sastao se i sa poslanicima Levice Aleksandrom Nojem, iz Odbora za odbranu i Sevime Dagdelen, iz Odbora za spoljne poslove Bundestaga.