Printer Friendly Version Замена возачких дозвола @ 2 March 2017 08:43 AM

 

01. март - Обавештавамо Вас да је дана 20.02.2017.г. ступила на снагу Заједничка изјава о намерама о процедурама за замену возачких дозвола, коју су потписали представници МУП Р. Србије и Савезног министарства за саобраћај и дигиталну инфраструктуру СР Немачке.

Ступањем на снагу ове Заједничке изјаве о намерама, држављанима Републике Србије који имају пребивалиште на територији СР Немачке дуже од 185 дана биће омогућено да без додатног полагања практичног и теоретског дела возачког испита, изврше замену своје важеће српске возачке дозволе за немачку возачку дозволу.

Споразум се односи на све категорије возачких дозвола. За категорију А1 ово важи само ако су одговарајући теоријски и практични испити положени у Републици Србији на возилу категорије А1 на којем се обавља возачки испит. Носиоци важеће српске возачке дозволе за категорије M и F могу заменити своју дозволу за немачку дозволу категорије L без обавезе полагања теоријског и практичног испита и без провере вида.

Подносиоци захтева за замену возачке дозволе, који су носиоци возачке дозволе мање од 2 године, добијају пробну возачку дозволу за одговарајућу категорију.

За ближе информације о документима потребним за замену возачке дозволе можете се обратити немачким покрајинским министарствима за саобраћај као и локалним органима за замену возачких дозвола (Fahrerlaubnisbehörde).