Printer Friendly Version Odluka o ukidanju viza za ulazak u R. Srbiju za državljane Republike Surinami @ 8 January 2018 02:39 PM

08. januar  - Obaveštavamo da je Vlada R. Srbije, na sednici održanoj 28. decembra 2017. godine, donela Odluku o ukidanju viza za državljane R. Surinam, nosioce svih pasoša, prema kojoj oni mogu da ulaze, tranzitraju i borave na teritoriji R. Srbije do trideset (30) dana od datuma ulaska u R. Srbiju, u periodu od godinu dana, ukoliko ne postoje smetnje iz čl. 11 Zakona o strancima. Odluka je objavljena u "Službenom glasniku Republike Srbije" br. 199/2017 od 29. decembra 2017. godine i stupila je na snagu 05. januara 2018. godine.

 Državljani R. Surinam, nosioci svih pasoša, koji žele da uđu i borave na teritoriji R. Srbije u periodu koji je duži od 30 dana, ili da se školuju, žive i zaposle se, bave medijskom delatnošću ili nekim drugim aktivnostima, dužni su da podnesu zahtev za vizu pre ulaska na terituoriju R. Srbije. Ukoliko žele da uđu u R. Srbiju, a već su boravili 30 dana bez vize, od dana ulaska u R. Srbiju u periodu od godinu dana, u skladu sa Odlukom Vlade, za sledeći ulazak u R. Srbiju treba da podnesu zahtev za vizu.