Printer Friendly Version Обавештење о доступности пуњача за електрична возила на ауто-путевима у Р. Србији @ 14 May 2018 01:56 PM

14. мај - У оквиру пројекта путне модернизације у Републици Србији до сада је инсталирано пет пуњача за електрична возила на кључним тачкама на ауто-путевима:

- на локацији бивше наплатне станице код Бубањ Потока, у зони бивше наплатне станице ,,Београд“ код Бубањ потока, смер од Београда ка Нишу;

- на платоу код наплатне станице „Прешево“, смер ка Нишу;

- код наплатне станице „Шид“ из правца Хрватске ка Београду;

- на наплатној станици „Суботица“ , из правца Мађарске ка Новом Саду;

- код наплатне станице „Димитровград“ , из правца Бугарске ка Нишу.


Инсталирани пуњачи су најмодерније решење за пуњење возила свих светских произвођача. Електропуњачи поседују три прикључка - два за брзо DC пуњење и један за брзо AC пуњење. Пуњење се обавља уз даљински надзор - праћење стања самог пуњача као и праћење статистике возила која су пуњена (време и трајање пуњења, количина КW итд). Локације електропуњача су истовремено и зоне са бесплатним бежичним интернетом (Wi Fi) што је још један вид додатног опремања путева под наплатом ради повећања задовољства корисника ауто-путева и њиховог бољег информисања током вожње. Бесплатан бежични интернет за све кориснике ауто-пута је, уз локацију код Бубањ потока, омогућен до сада на пет одморишта: „Јерина“, „Шимановци 1“, „Шимановци 2“, „Фекетић 1“ и „Фекетић 2“.

У наставку путне модернизације у Републици Србији планирано је и уређење свих кључних одморишта на ауто-путу које обухвата увођење електричне енергије, осветљења и бесплатног интернета, постављање мобилијара за одмор – клупа, столова и нових инсталација уређаја за пуњење електро аутомобила.

ЈП „Путеви Србије“ препоручује и коришћење бесплатне, веома корисне и добро дизајниране мобилне апликације „Путеви Србије“ преко које се корисници могу информисати, одабрањем жељене руте, о наплатним станицама, категоризацији возила и ценама путарине, местима за продају и допуну ТАГ уређаја, локацијама електропуњача, бројевима телефона и свим другим корисним садржајима који су на изабраној деоници ауто-пута у Републици Србији.

Додатне информације о целокупном раду и свим активностима ЈП „Путеви Србије“ и Сектора за наплату путарине корисници могу видети на интернет презентацији предузећа www.putevi-srbije.rs, било да се ради о стању на путевима, сервисним и информацијама о радовима на путној мрежи Републике Србије (са мапом радова), категоризацији возила и ценама наплате, локацијама наплатних станица, дистрибутивних места за продају и допуну ТАГ уређаја, картама за бесплатан пролазак ауто-путевима, протоку саобраћаја или многим другим корисним информацијама.