Printer Friendly Version Ambasador dr Dušan Crnogorčević posetio je kompanije iz RS koje učestvuju na Sajmu mode "Panorama" @ 4 July 2018 03:40 PM

 

04. jul -Nj.E. Ambasador Republike Srbije dr Dušan Crnogorčević je posetio izložbene prostore šest kompanija iz Srbije koje učestvuju na Sajmu mode u Berlinu "Panorama". Posetioci Sajma imaju prilike da po prvi put vide kolekcije sprkih brendova - MONA, Afrodite Mode Collection, 1,618 (kompanija Amibo i Axis Design), Conto Bene, Brug Jeans i Bros Jeans. Njihovo učešce na sajmu su omogućili Razvoja agencija Srbije, Privredna komora Srbije, klaster najpoznatijih modnih brendova iz Srbije FACTS i švajcarski program za promociju izvoza SIPPO.

 

Ambasador se u razgovoru sa izlagačima iz Srbije interesovao za njihova prva iskustva sa Sajma i planove i očekivanja od nemačkog tržišta. Predstavnici kompanija iz Srbije su potvrdili da će učestvovati na ovom sajmu naredne godine, kao i da svojim prisustvom na berlinskoj modnoj sceni žele da na najbolji način predstave i promovišu svoje kolekcije, ali i modnu industriju Srbije.