Printer Friendly Version Посета ППВ и МСП И. Дачића Берлину (8-9. април 2019.) - разговор са представницима удружења "Берлински пословни разговори" и учешће на конференцији Berlin Energy Transition Dialogue (BETD) @ 13 April 2019 10:48 AM

ППВ и МСП Ивица Дачић је приликом посете Берлину (8-9. април 2019) члановима удружења "Берлински пословни разговори" представио најважније смернице спољне политике Србије, као и могућности за улагања у српску привреду. ППВ и МСП Дачић је подвукао да су пуноправно чланство у ЕУ и проналажење компромисног решења у дијалогу Београда и Приштине основни циљеви спољне политике Србије. Што се тиче инвестиционе климе, наглашено је да је највећи број немачких компанија - које тренутно запошљавају преко 50 хиљада људи у Србији - задовољан условима пословања, што само додатно потврђује да су тешке реформе, које је Влада Србије спроводила у претходних неколико година, почеле да дају резултате.

Министар рударства и енергетике Александар Антић представио је могућности инвестирања у енергетски сектор и детаљно говорио о развоју енергетске стратегије Србије у годинама које су пред нама.

ППВ и МСП Дачић је 9. априла 2019. говорио на Берлинском дијалогу о енергетској транзицији (BETD), скупу који традиционално окупља важне актере из света политике и енергетике.