Printer Friendly Version Poseta PPV i MSP Ivice Dačića Berlinu (8-9. april 2019) - razgovor sa predstavnicima udruženja "Berlinski poslovni razgovori" i učešće na konferenciji Berlin Energy Transition Dialogue (BETD) @ 13 April 2019 10:55 AM

PPV i MSP Ivica Dačić je prilikom posete Berlinu (8-9. april 2019) članovima udruženja "Berlinski poslovni razgovori" predstavio najvažnije smernice spoljne politike Srbije, kao i mogućnosti za ulaganja u srpsku privredu. PPV i MSP Dačić je podvukao da su punopravno članstvo u EU i pronalaženje kompromisnog rešenja u dijalogu Beograda i Prištine osnovni ciljevi spoljne politike Srbije. Što se tiče investicione klime, naglašeno je da je najveći broj nemačkih kompanija - koje trenutno zapošljavaju preko 50 hiljada ljudi u Srbiji - zadovoljan uslovima poslovanja, što samo dodatno potvrđuje da su teške reforme, koje je Vlada Srbije sprovodila u prethodnih nekoliko godina, počele da daju rezultate.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić predstavio je mogućnosti investiranja u energetski sektor i detaljno govorio o razvoju energetske strategije Srbije u godinama koje su pred nama.

PPV i MSP Dačić je 9. aprila 2019. govorio na Berlinskom dijalogu o energetskoj tranziciji (BETD), skupu koji tradicionalno okuplja važne aktere iz sveta politike i energetike.