Printer Friendly Version Учешће председнице Владе Ане Брнабић на Привредном форуму у организацији Зиддојче Цајтунга @ 28 November 2019 11:09 AM

11.11.2019

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић учествовала је на Привредном форуму у организацији Зиддојче Цајтунга (Süddeutsche Zeitung) у Берлину, 11. новембра 2019. године, где је говорила на панелу под називом „Свет у превирању - Заједно смо јачи“. На конференцији, премијерка се сусрела са Маркусом Зедером, премијером покрајине Баварска, и Стефаном Вајлом, премијером Доње Саксоније.

Током свог излагања, премијерка је говорила о сарадњи у региону Западног Балкана, за коју је истакла да је изузетно важна, док је иницијатива ''мини Шенгена'', коју је покренуо председник Републике Александар Вучић, најважнија иницијатива на нашем подручју у последњих неколико деценија.

Подсетила је и на то да је Немачка један од најважнијих економских партнера Србије, са више од 400 компанија, које у нашој земљи запошљавају више 60.000 људи, а планира се и ширење на нашем тржишту и нова запошљавања. Премијерка је подвукла чињеницу да је Србија препозната у Европи по ИТ стручњацима, знању, младим талентованим људима, као конкурентна дестинација за улагање у напредне технологије, изразивши наду да ће резултати доћи у наредним годинама.

Председница Владе се захвалила домаћинима на позиву, и будући да другу годину за редом учествује на Форуму, истакла је да је то показатељ и признање за реформе спроведене у Србији.