Printer Friendly Version Учешће министра саветника Саше Динића на видео конференцији о Западном Балкану @ 16 September 2020 08:38 AM

3.9.2020.

На видео конференцији о Западном Балкану, која је у организацији Министарства за савезна и европска питања и за међународне послове покрајине Северна Рајна-Вестфалија одржана 3. септембра 2020. године, уводно излагање је имао Саша Динић, министар саветник у Амбасади. С. Динић је о главним темама скупа - правном систему и тржишту рада у Р. Србији - говорио са аспекта реформи у оквиру преговарачког процеса Р. Србије са ЕУ о чланству, информисао је о актуелном стању и изнео податке о реформама и усклађености наших прописа у правосуђу и у области тржишта рада.
Конференцију је отворио и модерирао државни секретар у наведеном Министарству др Марк Шпајх, а учествовали су и Драгана Бубуљ, шефица пројекта Faire Mobilität, у оквиру Немачког савеза синдиката, из Штутгарта, Evа Ellereit, шефица Представништа Задужбине Фридрих Еберт у Скопљу, Stefan Trunk, тужилац и шеф Одсека за привредни криминал и правну помоћ из Дуизбурга и Душан Рељић, шеф представништва Задужбине политика и привреда у Бриселу.