Printer Friendly Version Učešće ministra savetnika Saše Dinića na video konferenciji o Zapadnom Balkanu @ 16 September 2020 08:39 AM

3.9.2020.

Na video konferenciji o Zapadnom Balkanu, koja je u organizaciji Ministarstva za savezna i evropska pitanja i za međunarodne poslove pokrajine Severna Rajna-Vestfalija održana 3. septembra 2020. godine, uvodno izlaganje je imao Saša Dinić, ministar savetnik u Ambasadi. S. Dinić je o glavnim temama skupa - pravnom sistemu i tržištu rada u R. Srbiji - govorio sa aspekta reformi u okviru pregovaračkog procesa R. Srbije sa EU o članstvu, informisao je o aktuelnom stanju i izneo podatke o reformama i usklađenosti naših propisa u pravosuđu i u oblasti tržišta rada.
Кonferenciju je otvorio i moderirao državni sekretar u navedenom Ministarstvu dr Mark Špajh, a učestvovali su i Dragana Bubulj, šefica projekta Faire Mobilität, u okviru Nemačkog saveza sindikata, iz Štutgarta, Eva Ellereit, šefica Predstavništa Zadužbine Fridrih Ebert u Skoplju, Stefan Trunk, tužilac i šef Odseka za privredni kriminal i pravnu pomoć iz Duizburga i Dušan Reljić, šef predstavništva Zadužbine politika i privreda u Briselu.