Printer Friendly Version Учешће амбасадора др Снежане Јанковић на Конференцији амбасадора Западног Балкана „Будућност политике проширења и евроатлантско партнерство“ @ 16 September 2020 08:41 AM

7.9.2020.

У организацији Задужбине Конрад Аденауер у Берлину је 7. септембра 2020. године одржана конференција „Будућност политике проширења и евроатлантско партнерство“, на којој је уводно излагање имао европски комесар за проширење Оливер Вархељи. Поред њега, учествовали су Метју Палмер, специјални изасланик Стејт дипартмента за Западни Балкан, посланик Бундестага и опуномоћеник Владе СРН за трансатлантске односе Петер Бајер, генерални секретар Савета за регионалну сарадњу Мајлинда Брегу, као и саветник за спољну и безбедносну политику канцеларке Ангеле Меркел Јан Хекер.
Конференцији су присуствовали амбасадори из региона Западног Балкана и земаља укључених у Берлински процес, посланици Бундестага, као и представници Службе канцелара, Министарства спољних послова СРН и Савезног министарства за привреду и енергетику. Конференција, која је први пут одржана 2016. године, постаје традиционални скуп на коме се дискустије о развоју на Западном Балкану, стању реформског процеса и напретку региона на путу ка пуноправном чланству у ЕУ.