Printer Friendly Version Učešće ambasadora dr Snežane Janković na Кonferenciji ambasadora Zapadnog Balkana „Budućnost politike proširenja i evroatlantsko partnerstvo“ @ 2 November 2020 10:02 AM

7.9.2020.

U organizaciji Zadužbine Кonrad Adenauer u Berlinu je 7. septembra 2020. godine održana konferencija „Budućnost politike proširenja i evroatlantsko partnerstvo“, na kojoj je uvodno izlaganje imao evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji. Pored njega, učestvovali su Metju Palmer, specijalni izaslanik Stejt dipartmenta za Zapadni Balkan, poslanik Bundestaga i opunomoćenik Vlade SRN za transatlantske odnose Peter Bajer, generalni sekretar Saveta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu, kao i savetnik za spoljnu i bezbednosnu politiku kancelarke Angele Merkel Jan Heker.
Кonferenciji su prisustvovali ambasadori iz regiona Zapadnog Balkana i zemalja uključenih u Berlinski proces, poslanici Bundestaga, kao i predstavnici Službe kancelara, Ministarstva spoljnih poslova SRN i Saveznog ministarstva za privredu i energetiku. Кonferencija, koja je prvi put održana 2016. godine, postaje tradicionalni skup na kome se diskustije o razvoju na Zapadnom Balkanu, stanju reformskog procesa i napretku regiona na putu ka punopravnom članstvu u EU.