Printer Friendly Version Председник Вучић: Отварање фабрике „Континентал аутомотив“ велики дан за Србију @ 7 March 2021 03:59 PM

07.03.2021.

Председник Републике Србије Александар Вучић присуствовао је данас свечаном отварању фабрике компаније „Континентал аутомотив Србија“. Председник Вучић je поручио да је отварање једне од најмоћнијих компанија у Новом Саду велики дан, и да то показује колико су у последње три године напредовали Нови Сад, Војводина и цела Србија.

 „Ако сањате и циљеве постављате високо, радите вредно и марљиво, онда се и снови остварују. Данас је велики дан за Србију! Бескрајно сам срећан и поносан на земљу у којој живимо, као и на људе који раде у Kонтиненталу”, рекао је председник Вучић.

 Он је захвалио свима који су учествовали у пројекту, представницима компаније „Континентал аутомотив Србија“ на одлуци да инвестирају у Нови Сад и у Србију, али и домаћим инжењерима, који су умели да прикажу нашу памет у најбољем светлу и марљив рад.

 Председник Вучић је истакао да је Развојно-истраживачки центар у Новом Саду трећи центар ове компаније по броју људи, иза Немачке и Румуније, а већ испред Аустрије и Француске.

 „Верујем да ће у овој фабрици само на почетку радити 500 људи, као и да ћемо гринфилд инвестицију да отварамо 2022. године”, рекао је председник.

 Председник Вучић је подсетио да је пуно фабрика отворено у претходном периоду широм Војводине, у готово свим окрузима.

 „Увек те немачке фабрике доносе велики бољитак, веће плате и сигуран посао, али и већу озбиљност и одговорност“, навео је председник Вучић и додао да Србија без Немачке не би могла да буде тако успешна у економији, као што је сада и да буде међу земљама у Европи које најбрже расту.

 „Верујем у made in Serbia, као што смо ми веровали у made in Germany“, навео је председник Вучић.

 Истакао је да је много захвалан канцеларки Ангели Меркел на свој подршци Србији у претходном периоду додајући да је увек чинила само добро Србији и помагала и у најтежим тренуцима.

 „Ми никада нећемо заборавити колико нам је помогла у довођењу немачких инвеститора и у решавању неких регоналних проблема и тиме отворила пут искреног пријатељства Немачке и Србије“, поручио је председник.

 У фабрици „Континентал аутомотив Србија“ у Новом Саду ће се производити напредни електронски системи за управљање возилом, а вредност инвестиције је 140 милиона евра.

 Oтварању фабрике присуствовали су и премијерка Ана Брнабић, министарка привреде Анђелка Атанасковић и други представници државе и Новог Сада, као и челници немачке компаније.

Фото: Димитрије Гол