Printer Friendly Version Берлински путоказ ка туристичкој понуди Србије @ 11 March 2021 12:25 PM

Посетиоци највеће светске туристичке берзе ITB Berlin, сада  виртуелног Сајма туризма, имали су ове недеље прилику да се упознају са туристичком понудом Србије, као и изазовима које је пандемија са собом донела. 

Србија се првог дана онлајн сајма под називом ИТБ САДА и кровним слоганом ,,Дигитални састанак туристичке индустрије“, нашла у фокусу појавивши се на насловној страни newsletter-a, уз ексклузивни интервју директорке Туристичке организације Србије,  Марије Лабовић. Директорка Лабовић је потенцијалне партнере и будуће госте Србије упознала са предстојећим процесом брендирања Србије, као туристичке дестинације и  понудом која спремно чека нове туристе.

Охрабрује чињеница да за Србију постоји велико интересовање међунарадоне туристичке привреде, посебно бројних иностраних ораганизатора путовања, који планирају, не само наставак успешне сарадње са ТОС-ом, већ и проширивање понуде за Србију новим програмима и дестинацијама.

Под притиском короне, туристи широм света, сведоче учесници Сајма, у потрази су за  новом врстом путовања  тзв. workation.  Тај нови туристички производ који су већ препознале поједине земље,  подразумева комбинацију боравка на дестинацији уз испуњавање радних обавеза путем интернета. Општи тренд је да се траже сигурне и здравствено безбедне дестинације, поштовање мера, као и дестинације у којима нема масовног туризма. Провејава оптимизам да ће се од летње сезоне ситуација са посетама иностраних туриста полако побољшати, имајући у виду темпо вакцинације који Србија постиже.

У оквиру виртуелног штанда ТОС-а, на сајму учествују и Air Serbia, Туристичка организација Суботице, туристичке агенције Alpha Travel, Serbia Touroperator, Robinzon, Kon Tiki, Serbian Private Tours, Magelan и Taratours, као и хотели 88 Rooms, Hyatt и Central Point Hotel из Београда.

Сајам у Берлину, једна од најзначајнијих туристичких манифестација у свету, ове године траје до 12. марта.