Printer Friendly Version ЛИТЕРАРНИ КОНКУРС @ 23 March 2021 03:20 PM

23.03.2021.

Поводом Дана словенске писмености, 24. маја, Амбасада Републике Србије у Савезној Републици Немачкој расписује литерарни конкурс за избор најбољих радова на тему „Мој језик, мој свет - зашто учим српски језик“, намењен ученицима Допунске школе на српском језику и деци српског порекла у Савезној Републици Немачкој, са циљем неговања српског језика и ћирилице.

Радови, који могу бити у прози или у стиховима, треба да обраде тему како знање српског језика обогаћује свет, размишљања, идентитетску свест и спону са матицом код ученика.

Услови конкурса: Радове могу да шаљу сви ученици српског порекла и Допунске школе на српском језику у Немачкој, од 1. до 8. разреда. Сваки ученик може да пошаље само по један рад, који раније није објављиван у електронским и штампаним медијима, нити награђиван на другим конкурсима.

Учесници конкурса су подељени у две старосне категорије: од 1. до 4. разреда и од 5. до 8. разреда.

Технички услови за литерарне радове: Дужина текста може бити најмање 1 страна, а највише 3 стране формата А4, фонт Times New Roman 14. Текстови треба да буду штампани на ћирилици. За старосну групу од 1. до 4. разреда, прихватају се и радови писани руком.

Потребно је да на раду буде назначено следеће: име, презиме и разред учесника конкурса, адреса и и-мејл адреса ученика.

Крајњи рок за пријем радова: 17. мај 2021. године.

Радове са назнаком „За конкурс“ слати мејлом на адресу: konkurs@botschaft-serbien.de

или поштом на адресу: Botschaft der Republik Serbien, Taubertstr. 18, 14193 Berlin.

Резултати конкурса ће бити објављени на интернет страници Амбасаде Републике Србије у Cавезној Републици Немачкој (http://berlin.mfa.gov.rs), а сви награђени ће о томе бити обавештени поштом или мејлом.

За три најбоља рада у категоријама од 1. до 4. и од 5. до 8. разреда предвиђене су награде и плакете.

О датуму и месту свечане доделе награда, с обзиром на епидемиолошку ситуацију, обавестићемо накнадно.

За сва додатна питања, можете нам се обратити путем мејла: konkurs@botschaft-serbien.de.