Printer Friendly Version Уручене захвалнице српским докторкама запосленим у немачким болницама @ 6 September 2021 10:51 AM

06.09.2021.

Амбасадорка С. Јанковић је 05.09.2021.г. др Сандри Лазић из Клинике у Зенфтенбергу и др Сузани Митић из Клинике у Либену, држављанкама Р. Србије, уручила захвалнице за исказану хуманост и несебичну помоћ пружену студентима и грађанима Србије повређеним у тешкој саобраћајној несрећи код Берлина 30. јула 2021. године.

Студенти који су били у болницама др Лазић и др Митић су најлепшим речима говорили о двема докторкама и колико им је у тим првим, трауматичним моментима, значило њихово присуство. Због тога је Амбасада одлучила да им се на овај начин захвали и изрази признање за пожртвованост и несебично залагање.

Др Лазић и др Митић су у разговору у Амбасади изјавиле да су дирнуте и почаствоване позивом и гестом којим им је изражена захвалност, те да им је посебно драго што су се младим људима из Србије нашле при руци у изузетно драматичним тренуцима када су били од далеко од своје земље.