Printer Friendly Version Састанак амбасадорке Републике Србије у Немачкој др Снежане Јанковић са државним секретаром Министарства спољних послова Немачке Мигуелом Бергером @ 30 September 2021 12:42 PM

30.09.2021.

Приликом јучерашњег сусрета амбасадорке Републике Србије у Немачкој др Снежане Јанковић са државним секретаром у Министарству спољних послова Мигуелом Бергером размењена су мишљења о бројним темама од значаја за даљи напредак и развој билатералних односа Републике Србије и Савезне Републике Немачке, али и o питањима од ширег регионалног значаја. Изражен је обострани интерес за наставком одличних привредних односа и сарадње, као и за имплементацијом пројеката у области културе, образовања, заштите животне средине и других сфера билатералне сарадње Србије и Немачке.

Амбасадорка Јанковић је саговорнику пренела ставове Републике Србије у вези са ситуацијом на северу Косова и Метохије и затражила да Немачка изврши утицај на привремене институције самоуправе у Приштини, како би се ситуација стабилизовала.

У разговору је изражен интерес и за унапређењем регионалне сарадње на Западном Балкану, коју Немачка подстиче у оквиру Берлинског процеса, чему Република Србија даје важан допринос.