Printer Friendly Version Посета амбасадора др Снежане Јанковић компанији „Континентал“ @ 29 November 2021 09:58 AM

29.11.2021.

Амбасадор др Снежана Јанковић је приликом посете Доњој Саксонији 25. новембра 2021. године обишла компанију „Континентал“, која је један од највећих инвеститора у аутомобилској индустрији у Србији. У разговору са чланом Управног одбора Филипом Нелесом размењена су мишљења о досадашњим искуствима и проширењу обима пословања ове компаније у Србији.

Компанија „Континентал“, која има традицију дугу 150 година, у Србији запошљава преко 2.000 људи на три локације - у Суботици, Новом Саду и Великим Црљанима, при чему у Новом Саду има развојно-истраживачки центар за напредне технологије и софтвер у аутомобилској индустрији. Ф. Нелес је изразио велико задовољство сарадњом са нашим институцијама и резултатима пословања у Србији, уз констатацију да је намера „Континентала“ да дуго буде присутан на српском тржишту, као и да даље улаже у производне капацитете у нашој земљи.

Амбасадор Снежана Јанковић је истакла да смо веома поносни на чињеницу да једна тако значајна немачка компанија са великим успехом послује на српском тржишту и изнела спремност Амбасаде Републике Србије у Немачкој да подржи и помогне све будуће активности компаније „Континентал“ у Србији.