Printer Friendly Version Poseta ambasadora dr Snežane Janković kompaniji „Кontinental“ @ 29 November 2021 09:59 AM

29.11.2021.

Ambasador dr Snežana Janković je prilikom posete Donjoj Saksoniji 25. novembra 2021. godine obišla kompaniju „Кontinental“, koja je jedan od najvećih investitora u automobilskoj industriji u Srbiji. U razgovoru sa članom Upravnog odbora Filipom Nelesom razmenjena su mišljenja o dosadašnjim iskustvima i proširenju obima poslovanja ove kompanije u Srbiji.

Кompanija „Кontinental“, koja ima tradiciju dugu 150 godina, u Srbiji zapošljava preko 2.000 ljudi na tri lokacije - u Subotici, Novom Sadu i Velikim Crljanima, pri čemu u Novom Sadu ima razvojno-istraživački centar za napredne tehnologije i softver u automobilskoj industriji. F. Neles je izrazio veliko zadovoljstvo saradnjom sa našim institucijama i rezultatima poslovanja u Srbiji, uz konstataciju da je namera „Кontinentala“ da dugo bude prisutan na srpskom tržištu, kao i da dalje ulaže u proizvodne kapacitete u našoj zemlji.

Ambasador Snežana Janković je istakla da smo veoma ponosni na činjenicu da jedna tako značajna nemačka kompanija sa velikim uspehom posluje na srpskom tržištu i iznela spremnost Ambasade Republike Srbije u Nemačkoj da podrži i pomogne sve buduće aktivnosti kompanije „Кontinental“ u Srbiji.