Printer Friendly Version Сусрет амбасадора др Снежане Јанковић са представницима српске дијаспоре у Хановеру @ 29 November 2021 10:00 AM

29.11.2021.

Приликом недавне званичне посете Доњој Саксонији, амбасадор др Снежана Јанковић је имала састанак са представницима српске дијаспоре из Доње Саксоније, који је уприличен у Храму Светог Саве у Хановеру. На састанку је било речи о потребама и положају српске заједнице у Хановеру и  Доњој Саксонији, која броји неколико хиљада наших грађана. Представници Храма Светог Саве и наше дијаспоре говорили су о својим активностима са циљем да додатно ојачају видљивост наше заједнице у овој немачкој покрајини, али и да допринесу унапређењу билатералних односа са Доњом Саксонијом у области привреде, културе и спорта.

Амбасадор Јанковић је захвалила присутнима на њиховом дугогодишњем ангажовању у остварењу важних циљева за српску заједницу у  Доњој Саксонији. Упознала их је са пројектима подршке дијаспори које пружа Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и Министарство спољних послова Србије, позивајући их на сарадњу са Амбасадом приликом организације значајних манифестација. Захваливши на гостопримству протонамеснику Храма Светог Саве Александру Перковићу и протојереју-ставрофору Браниславу Чортановачком, амбасадор Јанковић је изразила жељу за одржавањем блиских контаката и сарадње са представницима наше дијаспоре из Доње Саксоније.