Printer Friendly Version Susret ambasadora dr Snežane Janković sa predstavnicima srpske dijaspore u Hanoveru @ 29 November 2021 10:01 AM

29.11.2021.

Prilikom nedavne zvanične posete Donjoj Saksoniji, ambasador dr Snežana Janković je imala sastanak sa predstavnicima srpske dijaspore iz Donje Saksonije, koji je upriličen u Hramu Svetog Save u Hanoveru. Na sastanku je bilo reči o potrebama i položaju srpske zajednice u Hanoveru i  Donjoj Saksoniji, koja broji nekoliko hiljada naših građana. Predstavnici Hrama Svetog Save i naše dijaspore govorili su o svojim aktivnostima sa ciljem da dodatno ojačaju vidljivost naše zajednice u ovoj nemačkoj pokrajini, ali i da doprinesu unapređenju bilateralnih odnosa sa Donjom Saksonijom u oblasti privrede, kulture i sporta.

Ambasador Janković je zahvalila prisutnima na njihovom dugogodišnjem angažovanju u ostvarenju važnih ciljeva za srpsku zajednicu u  Donjoj Saksoniji. Upoznala ih je sa projektima podrške dijaspori koje pruža Uprava za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu i Ministarstvo spoljnih poslova Srbije, pozivajući ih na saradnju sa Ambasadom prilikom organizacije značajnih manifestacija. Zahvalivši na gostoprimstvu protonamesniku Hrama Svetog Save Aleksandru Perkoviću i protojereju-stavroforu Branislavu Čortanovačkom, ambasador Janković je izrazila želju za održavanjem bliskih kontakata i saradnje sa predstavnicima naše dijaspore iz Donje Saksonije.