Printer Friendly Version Посета Културно-уметничком друштву “Златни опанак“ из Берлина @ 29 November 2021 02:25 PM

 29.11.2021.

Aмбасадор Србије у Немачкој др Снежана Јанковић и конзул Милица Топаловић посетиле су 28. новембра Културно-уметничко друштво “Златни опанак“ из Берлина и са руководством и члановима разговарале о активностима овог културно-уметничког друштва и плановима за предстојећи период, као и о начинима за продубљивање сарадње.

Руководство је у разговору истакло да су због пандемије отказане многе активности и манифестације које су биле планиране, али да се пробе фолклора и извођења етно музике и даље одржавају, уз придржавање здравствених мера. Упознали су амбасадорку са активностима и историјатом КУД који је основан пре десет година и броји око 100 чланова, од чега је само у фоклорној секцији њих 80.

Амбасадорка С. Јанковић је руководству КУД изразила захвалност за труд да се на овим просторима одржи српска култура и традиција и млади људи вежу за своје корене, упркос одрастању у страној средини. Пренела је спремност и жељу да Амбасада, у мери у којој то здравствена ситуација у Немачкој дозвољава, подржи пројекте и учествује у заједничким програмима, посебно оним са циљем неговања српског језика, традиције и културе. Истакла је да је важно да наша култура буде презентована и немачкој публици, што би допринело већој видљивости и препознатљивости наше заједнице.