Printer Friendly Version Poseta Кulturno-umetničkom društvu “Zlatni opanak“ iz Berlina @ 29 November 2021 02:25 PM

 29.11.2021.

Ambasador Srbije u Nemačkoj dr Snežana Janković i konzul Milica Topalović posetile su 28. novembra Кulturno-umetničko društvo “Zlatni opanak“ iz Berlina i sa rukovodstvom i članovima razgovarale o aktivnostima ovog kulturno-umetničkog društva i planovima za predstojeći period, kao i o načinima za produbljivanje saradnje.

Rukovodstvo je u razgovoru istaklo da su zbog pandemije otkazane mnoge aktivnosti i manifestacije koje su bile planirane, ali da se probe folklora i izvođenja etno muzike i dalje održavaju, uz pridržavanje zdravstvenih mera. Upoznali su ambasadorku sa aktivnostima i istorijatom КUD koji je osnovan pre deset godina i broji oko 100 članova, od čega je samo u foklornoj sekciji njih 80.

Ambasadorka S. Janković je rukovodstvu КUD izrazila zahvalnost za trud da se na ovim prostorima održi srpska kultura i tradicija i mladi ljudi vežu za svoje korene, uprkos odrastanju u stranoj sredini. Prenela je spremnost i želju da Ambasada, u meri u kojoj to zdravstvena situacija u Nemačkoj dozvoljava, podrži projekte i učestvuje u zajedničkim programima, posebno onim sa ciljem negovanja srpskog jezika, tradicije i kulture. Istakla je da je važno da naša kultura bude prezentovana i nemačkoj publici, što bi doprinelo većoj vidljivosti i prepoznatljivosti naše zajednice.