Printer Friendly Version Састанак амбасадора др Снежане Јанковић са Адисом Ахметовићем, послаником СПД у Бундестагу @ 10 December 2021 03:38 PM

10.12.2021.

Амбасадор Србије у Немачкој др Снежана Јанковић разговарала је данас у Амбасади са Адисом Ахметовићем, послаником СПД у Бундестагу.

Приликом посете Амбасади, посланик Ахметовић изразио је велико задовољство сарадњом са српском заједницом у својој изборној јединици у Хановеру.

Будући да је пореклом из нашег региона, а да је рођен у Немачкој, поља његовог интересовања су сарадња Немачке и Западног Балкана, као и чланство нашег региона у ЕУ, при чему Србија, као највећа и геостратешки најзначајнија држава региона заузима посебно место.

Честитајући посланику Ахметовићу на његовом избору у Бундестаг, амбасадорка Јанковић је истакла да су два важна спољнополитичка циља Републике Србије чланство у ЕУ и регионална сарадња. Упознала га је са напретком у процесу евроинтеграција, изразивши очекивање да ће нови сазив Бундестага, као и нова немачка влада, унети додатну динамику у преговарачки процес и још снажније подржавати Србију и регион на нашем европском путу.

Као један од примера посвећености Србије регионалној сарадњи и напретку навела је иницијативу Отворени Балкан.

Позвала је посланика Ахметовића да посети Србију и да негује контакте са колегама из Народне скупштине Републике Србије.