Printer Friendly Version Састанак председника Републике са известиоцем Бундестага за Западни Балкан @ 4 February 2022 02:35 PM

3.2.2022

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас Адиса Ахметовића, посланика Социјалдемократске партије Немачке и известиоца за Западни Балкан у Спољнополитичком одбору Бундестага, са којим је разговарао о потенцијалима за јачање билатералне сарадње Србије и Немачке, европском путу наше земље, као и о регионалним питањима.

Председник Вучић је рекао да цени намеру известиоца Ахметовића да подржи јачање сарадње на Западном Балкану, а што ће да допринесе очувању мира и стабилности у региону.

Немачки посланик Ахметовић је истакао да му је један од циљева у будућем раду, између осталог, да помогне да Западни Балкан нађе пут до Европске уније. Он је констатовао изванредан економски развој Србије, којем значајно доприносе немачки инвеститори.

Председник Вучић је рекао да су немачки инвеститори и економска сарадња са Немачком од највећег значаја за развој Србије. Он је такође рекао да ће наша земља наставити са реформама које стварају сигурну инвестициону атмосферу, попут реформи у области владавине права, подсетивши с тим у вези на недавни успех референдума о уставним променама у правосуђу.

Председник Вучић је замолио посланика Ахметовића да пренесе поздраве немачком канцелару Шолцу, изразивши уверење да ће се наставити успешан развој сарадње Србије и Немачке.

Извор/Фото: www.predsednik.rs