Printer Friendly Version Razgovor ambasadora Srbije u Nemačkoj dr Snežane Janković sa Lucijom Putrih, ministrom za savezne i evropske poslove pokrajine Hesen @ 24 March 2022 08:35 AM

23.3.2022.

Ambasador Srbije u Nemačkoj dr Snežana Janković razgovarala je danas sa  Lucijom Putrih, ministrom za savezne i evropske poslove pokrajine Hesen, u predstavništvu ove pokrajine u Berlinu.

Ambasadorka Janković je upoznala ministarku Putrih sa tokom evropskih integracija Srbije, naglasivši neophodnost intenziviranja procesa pristupanja EU i posvećenost Srbije sprovođenju reformi.

Ukazavši na dugogodišnju odličnu saradnju i partnerstvo Hesena sa AP Vojvodinom,  ambasadorka Janković je prenela interes Srbije za daljim jačanjem ekonomske saradnje, kao i saradnje u oblasti kulture i obrazovanja, podsetivši da je Novi Sad izabran za evropsku predstavnicu kulture za 2022. godinu.

Ministarka Putrih je naglasila podršku Vlade Hesena evropskim integracijama Srbije, rekavši da je pokrajina Hesen spremna da nam pruži konkretnu pomoć u reformskom procesu.

Takođe, prenela je nameru da poseti Srbiju i Vojvodinu i da, posle perioda u kome su lični kontakti zbog pandemije bili u najvećoj meri redukovani, sa partnerima u Vojvodini razgovora o zajedničkim aktivnostima i nastavku saradnje.

Posebno je izrazila interes za intenziviranjem privrednih odnosa, ali i za zajedničke aktivnosti u oblasti promovisanja duge tradicije kulturnih i prosvetnih veza Srbije i Nemačke.