Printer Friendly Version Честитка председника Савезне Републике Немачке @ 11 April 2022 03:36 PM

11.04.2022.

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је и честитку председника Савезне Републике Немачке Франк-Валтера Штајнмајера, у којој се каже:

„Честитам Вам поновни избор за председника Републике Србије. Немачка подржава Србију и све државе западног Балкана као поуздан партнер. Радује ме што наше две земље настављају да граде и продубљују међусобне односе у свим областима. Србија је део Европе и део европске породице. На путу ка интеграцији Србије у ЕУ можете рачунати на подршку Немачке.

Усклађивање спољне политике Србије са Заједничком спољном и безбедносном политиком Европске уније, посебно у погледу одлука ЕУ које се односе на Руску Федерацију, укључујући увођење санкција, при том ће, поред реформи у области владавине права и дијалога о нормализацији односа између Србије и Косова, бити од кључног значаја.

Препреке на путу у будућност испуњену слогом, миром, сигурности и благостањем ћемо успешно превазићи само уколико у Европи поново постанемо свесни својих заједничких темеља, а то су демократија и владавина права.

У обављању Ваше одговорне дужности желим Вам много успеха и среће“, наводи се у честитки председника Штајнмајера.

Извор/Фото: www.predsednik.rs