Printer Friendly Version Састанак амбасадора Србије у Немачкој др Снежане Јанковић са Андреасом Михаелисом, државним секретаром у Министарству иностраних послова Немачке @ 21 April 2022 08:14 AM

20.04.2022.

Амбасадор Србије у Немачкој др Снежана Јанковић разговарала је 20. априла са Андреасом Михаелисом, државним секретаром у Министарству иностраних послова Немачке. Разговор је био прилика за размену мишљења о најважнијим питањима билатералних односа Србије и Немачке, али и о актуелним међународним темама.

Пре свега, истакнут је значај даљег напретка Србије у процесу европских интеграција, при чему је амбасадор Јанковић захвалила на континуираној немачкој подршци и заложила се за отварање нових кластера у преговорима. Било је речи и о регионалној сарадњи, као и о укупној ситуацији на Западном Балкану.

Обострано је истакнут значај даљег наставка успешне економске сарадње, имајући у виду да је Немачка један од највећих инвеститора у Србији, чије фирме запошљавају преко 73.000 радника.

Државни секретар Михаелис је указао и на потенцијале културне сарадње, посебно истичући значај чињенице да Нови Сад ове године носи титулу Европске престонице културе.