Printer Friendly Version Sastanak ambasadora Srbije u Nemačkoj dr Snežane Janković sa Andreasom Mihaelisom, državnim sekretarom u Ministarstvu inostranih poslova Nemačke @ 21 April 2022 08:15 AM

20.04.2022.

Ambasador Srbije u Nemačkoj dr Snežana Janković razgovarala je 20. aprila sa Andreasom Mihaelisom, državnim sekretarom u Ministarstvu inostranih poslova Nemačke. Razgovor je bio prilika za razmenu mišljenja o najvažnijim pitanjima bilateralnih odnosa Srbije i Nemačke, ali i o aktuelnim međunarodnim temama.

Pre svega, istaknut je značaj daljeg napretka Srbije u procesu evropskih integracija, pri čemu je ambasador Janković zahvalila na kontinuiranoj nemačkoj podršci i založila se za otvaranje novih klastera u pregovorima. Bilo je reči i o regionalnoj saradnji, kao i o ukupnoj situaciji na Zapadnom Balkanu.

Obostrano je istaknut značaj daljeg nastavka uspešne ekonomske saradnje, imajući u vidu da je Nemačka jedan od najvećih investitora u Srbiji, čije firme zapošljavaju preko 73.000 radnika.

Državni sekretar Mihaelis je ukazao i na potencijale kulturne saradnje, posebno ističući značaj činjenice da Novi Sad ove godine nosi titulu Evropske prestonice kulture.