Printer Friendly Version Састанак амбасадора Србије у Немачкој Снежане Јанковић са Свеном Гиголдом, државним секретаром у Савезном министарству привреде и заштите климе @ 27 April 2022 08:12 AM

26.04.2022.

Амбасадор Србије у Немачкој Снежана Јанковић састала се 26. априла са Свеном Гиголдом, државним секретаром у Министарству привреде и заштите климе Савезне Републике Немачке.

Амбасадор Јанковић је у разговору истакла висок ниво економских односа између Србије и Немачке, која је наш најважнији спољнотрговински партнер и један од највећих инвеститора, чије фирме доприносе привредном развоју и расту извоза Србије. Указала је и на наш интерес за развој сарадње у области енергетике и заштите климе.

Државни секретар Гиголд је истакао интерес Немачке да даље развија привредну сарадњу са Србијом, указавши на значај  наставка  реформи како би наша земља даље напредовала у европским интеграцијама и представљала још повољнији и атрактивнији пословни амбијент за немачке компаније. Такође је изразио спремност Немачке да буде од помоћи Србији у области обновљивих и еколошки чистих извора енергије, као и у заједничкој борби за сузбијање климатских промена.