Printer Friendly Version Посета амбасадора Снежане Јанковић српским излагачима на сајму „ProWein“ у Диселдорфу @ 18 May 2022 11:15 AM

16.5.2022.

Амбасадор Србије у Немачкој Снежана Јанковић посетила је српски штанд и излагаче из Републике Србије на сајму „ProWein“ у Диселдорфу.

У организацији Привредне коморе  и  Развојне агенције Србије, на овогодишњем сајму, који је један од највећих и најзначајнијих сајмова вина и алкохолних пића, учествовало је четрнаест излагача из Србије – шест дестилерија („Јелички дукат“ из Чачка, „R.B. Global“ из Ужица, „Simex Оriginal“ из Суботице, „Promont Group“ из Новог Сада, „Akov“ из Краљева и „Veljko i sinovi 1994“ из Београда) и осам винарија („Aleksić“ из Врања, „Trivanović“ из  Шида, „Doja“ из Блаца, „Rubin“ из Крушевца, „Temet“ из Јагодине, „Virtus“ из Жабара, „Čoka“ из Суботице и „Erdevik“ из Ердевика).

Амбасадор Јанковић је разговарала са свим излагачима и упознала се са њиховим плановима и очекивањима од наступа на сајму и од немачког тржишта. Излагачи су изнели задовољство учешћем на сајму, као једном од најбољих видова презентације њихових производа у Немачкој, уз напомену да неки од њих већ имају и своје дистрибутере за немачко тржиште.

Штанд српских излагача посетио је и директор Сајма у Диселдорфу Михаел Деген, са којим су амбасадор Снежана Јанковић, генерални конзул у Диселдорфу Бранислава Перин-Јарић и представници Привредне коморе и Развојне агенције Србије разговарали о будућој сарадњи и наредним наступима наших излагача на овом сајму.