Printer Friendly Version Sastanak ambasadorke dr Snežane Janković sa dr Кrištofom Hojzgenom, predsedavajućim Minhenske bezbednosne konferencije @ 13 September 2022 08:56 AM

12.9.2022.

Ambasadorka Srbije u Nemačkoj  dr Snežana Janković susrela se danas sa dr Кrištofom Hojzgenom, predsedavajućim Minhenske bezbedonosne konferencije i bivšim ambasadorom Nemačke pri Ujedinjenim nacijama. U razgovoru je obostrano ocenjeno da se srpsko-nemački odnosi razvijaju uzlaznom putanjom, naručito u ekonomskoj sferi. Ambasadorka Janković je istakla značaj održavanja intenzivnog političkog dijaloga sa Nemačkom i zahvalila za podršku Savezne Republike Nemačke evropskim integracijama Srbije. Takođe su razmenjena mišljenja o situaciji na Кosovu i Metohiji.

Ambasador Hojzgen je obavestio ambasadorku Janković o predstojećim aktivnostima u okviru Minhenske bezbedonosne konferencije vezanim za Zapadni Balkan i izrazio očekivanje da će na sledećem godišnjem skupu u februaru 2023. godine u Minhenu imati priliku da ugosti naše najviše zvaničnike.