Printer Friendly Version Sastanak ambasadora Srbije u Nemačkoj dr Snežane Janković sa Melani Huml, ministarkom za evropske i međunarodne poslove Bavarske @ 26 January 2023 03:41 PM

26.1.2023.

Ambasador Republike Srbije u Saveznoj Republici Nemačkoj dr Snežana Janković sastala se danas u Berlinu sa Melani Huml, ministarkom za evropske i međunarodne poslove Bavarske. U razgovoru je bilo reči o dugoj i plodnoj saradnji Srbije i Bavarske, pre svega u oblasti privrede. Obostrano je istaknut značaj rada Zajedničke komisije za privrednu saradnju, koja je formirana pre više od 50 godina, i naglašen interes da se uskoro organizuje njeno zasedanje.
Ambasadorka Janković je informisala ministarku Huml o daljim planovima za unapređenje privredne saradnje, privlačenje novih investicija iz Bavarske, o procesu reformi i napretku u evropskim integracijama Srbije, kao i o merama na suzbijanju iregularnih migracija. Ministarka Huml je izrazila podršku evropskom putu Srbije, podvukavši spremnost Bavarske da dalje unapređuje privrednu saradnju sa Srbijom, kao i da podrži snaženje sistema dualnog obrazovanja u našoj zemlji, koji je veoma bitan za privlačenje novih ulaganja.
Ambasadorka Janković je ovom prilikom uputila poziv ministarki Huml i predsedniku Vlade Bavarske Markusu Zederu da posete Srbiju.