Printer Friendly Version Посета амбасадорке Јанковић штанду Србије на Међународном сајму туризма у Берлину ITB @ 9 March 2023 03:37 PM

9.3.2023.

Амбасадорка Републике Србије у Савезној Републици Немачкој др Снежана Јанковић посетила је 9. марта штанд Србије на Међународном сајму туризма у Берлину ITB. На штанду, који је веома репрезентативан и нуди преглед богате туристичке понуде Србије, амбасадорка је разговарала са представницима Туристичке организације Србије, Туристичке организације Беорада, регионалних туристичких организација и бројним излагачима из наше земље. Они су је информисали је да је штанд Србије и ове године веома добро посећен, те да су остварили велики број састанака са немачким и другим страним партнерима.

Србија је све чешћа дестинација за туристе из Немачке, који су према најновијим статистичким подацима четврта најбројнија група туриста у нашој земљи. Учешће Србије на Међународном сајму туризма у Берлину, једном од најпрестижнијих у свету, веома је значајно и корисно за промовисање Србије као туристичке дестинације, посебно имајући у виду да се Сајам одржава после двoгодишње паузе условљене пандемијом.