Printer Friendly Version Poseta ambasadorke Janković štandu Srbije na Međunarodnom sajmu turizma u Berlinu ITB @ 9 March 2023 03:39 PM

9.3.2023.

Ambasadorka Republike Srbije u Saveznoj Republici Nemačkoj dr Snežana Janković posetila je 9. marta štand Srbije na Međunarodnom sajmu turizma u Berlinu ITB. Na štandu, koji je veoma reprezentativan i nudi pregled bogate turističke ponude Srbije, ambasadorka je razgovarala sa predstavnicima Turističke organizacije Srbije, Turističke organizacije Beorada, regionalnih turističkih organizacija i brojnim izlagačima iz naše zemlje. Oni su je informisali je da je štand Srbije i ove godine veoma dobro posećen, te da su ostvarili veliki broj sastanaka sa nemačkim i drugim stranim partnerima.

Srbija je sve češća destinacija za turiste iz Nemačke, koji su prema najnovijim statističkim podacima četvrta najbrojnija grupa turista u našoj zemlji. Učešće Srbije na Međunarodnom sajmu turizma u Berlinu, jednom od najprestižnijih u svetu, veoma je značajno i korisno za promovisanje Srbije kao turističke destinacije, posebno imajući u vidu da se Sajam održava posle dvogodišnje pauze uslovljene pandemijom.