Printer Friendly Version Консултације шефова свих шест дипломатско-конзуларних представништава Републике Србије у Савезној Републици Немачкој @ 24 March 2023 12:13 PM

23.3.2023.

У Берлину су 23. марта одржане консултације шефова свих шест дипломатско-конзуларних представништава Републике Србије у Савезној Републици Немачкој. Поред домаћина скупа амбасадора Србије у Немачкој Снежане Јанковић, консултацијама су присуствовали генерални конзули у Минхену, Франкфурту, Диселдорфу, Штутгарту и Хамбургу Божидар Вучуровић, Бранко Радовановић, Бранислава Перин Јарић, Драган Димитријевић и Наташа Рашевић.


Шефовима дипломатско-конзуларних мисија се у име Министарства спољних послова Србије обратила в.д. генералног секретара амбасадор Сузана Бошковић Продановић, која је говорила о значају билатералних односа Србије и Немачке и координацији активности дипломатско-конзуларне мреже у свим сегментима њиховог деловања. Присутнима се обратила и амбасадор Мирјана Живковић, в.д. помоћника министра за конзуларне послове, са којом су вођене консултације о унапређењу рада на конзуларној проблематици и пружања услуга грађанима Републике Србије који бораве у Немачкој.