Printer Friendly Version Poseta ambasadora dr Snežane Janković srpskom štandu na Sajmu knjiga u Lajpcigu @ 8 June 2023 09:39 AM

29.4.2023.

Ambasador Republike Srbije u Saveznoj Republici Nemačkoj dr Snežana Janković je 29.4.2023. godine posetila srpski štand na Sajmu knjiga u Lajpcigu. Tom prilikom, razgovarala je sa predstavnicima Ministarstva kulture Republike Srbije Mladenom Veskovićem i Markom Despotovićem, koji su izrazili zadovoljstvo činjenicom da se sajam organizuje posle tri godine pauze prouzrokovane izbijanjem pandemije Covid-19, kao i odzivom posetilaca na našem štandu.

Ambasador Janković je imala sastanak i sa direktorom Sajma knjiga u Lajpcigu Oliverom Cileom, kojom prilikom su razmenjena mišljenja o daljoj saradnji i još boljoj vidljivosti i predstavljenosti srpske književnosti u okviru ovog prestižnog sajma knjiga.

Istog dana ambasador Janković i predstavnici Ministarstva kulture prisustvovali su čitanju pripovedaka Borisava Stankovića u prevodu na nemački jezik koji je sačinio dr Robert Hodel, profesor slavistike na Univerzitetu u Hamburgu, u izdanju izdavačke kuće „Leipziger Literaturverlag“.